fbpx

Tidsbegrænset hvil på rastepladser

09-05-2018

Fra den 1. juli 2018 bliver det ulovligt for lastbiler at parkere i mere end 25 timer på en af de 90 statslige motorvejs-rastepladser.

Det har Regeringen sammen med Dansk Folkeparti besluttet, som en opfølgning på finanslovsaftalen og på baggrund af Vejdirektoratets undersøgelser.

Samtidig vil man pr. 1. januar 2019 hæve bødeniveauet for ulovlig parkering fra 510 kr. til 2000 kr, samt på til- og frakørsels-ramperne fra 1000 kr. til 3000 kr.

Tiltaget skal skabe ordnede forhold og frigive kapacitet på rastepladserne langs motorvejsnettet.
Derudover skal det forbedre trafiksikkerheden på de til- og frakørsler på rastepladserne, hvor lastbiler idag holder ulovligt parkeret.

Det vil stadig være muligt for lastbilchauffører at holde et reduceret ugentlig hvil på 24 timer, mens et regulært ugentligt hvil skal holdes hjemme.

Der vil blive sat særskilte midler af til, at Vejdirektoratet kan håndhæve parkeringsbegrænsningen, som de har overtaget ansvaret for fra politiet.
Det vil stadig være politiet, som har ansvaret for kontrol med parkering i til- og frakørsler, samt at håndhæve forbuddet mod 45-timers hvilet i lastbilen (regulært ugentligt hvil).

25-timers reglen forventes at træde i kraft den 1. juli 2018, mens bødeniveauet for ulovlig parkering forventes at træde i kraft 1. januar 2019.

Kilde: Transport-, Bygnings- og Boligministereiet. (www.trm.dk)


Kontakt os for et uforpligtende tilbud

Vi kontakter dig senest 24 timer efter vi har modtaget din henvendelse.
Du kan også ringe direkte til os på: tlf.: 70 222 337

Modtag vores nyhedsbrev